高职单招网欢迎您!
首页 重庆 四川 湖南 福建 河南 广东 湖北 江苏 浙江 山东 安徽 海南 江西 广西 北京 天津 河北 山西 辽宁 吉林 上海 贵州 云南 新疆 陕西 甘肃 青海 宁夏 黑龙江 西藏 内蒙古
您当前位置:四川单招网>>单招试题>>单招英语>>文章详情

2009年普通高等学校全国统一考试(四川卷)

来源:互联网

时间:2013-12-25

阅读数:572

扫码关注高职单招网

扫码关注大先生教育

2009年普通高等学校全国统一考试(四川卷)
本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。第I卷1至11页,第II卷12至14页。满分150分,考试时间120分钟。考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。
第I卷(选择题,共100分)
注意事项:
1. 答第I卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目涂写在答题卡上。
2. 1—60 小题选出答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在试卷上。
3. 61—65 小题选出答案后,用钢笔或圆珠笔将答案标号填写在该题下面的相应题号后的横线上。不能答在答题卡上。
 
第一部分 英语知识运用(共两节,满分50分)
第一节 语法和词汇知识(共20小题;每小题1分,满分20分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
1. —May I open the window to let in some fresh air ?
   —___________
   A. Come on     B. Take care    C. Go ahead!    D. Hold on!
2. He told us whether _________ a picnic was still under discussion
   A. to have     B. having    C. have    D. had
3. I like this house with a beautiful garden in front , but I don’t have enough money to buy__________.
  A. one     B. it     C. this    D. that
4. Ladies and gentlemen, please remain __________ until the plane has come to a complete stop.
A. seated     B. seating    C. to seat    D. seat
5.—Have you __________ ?
—No. I had the wrong number.
A. got in     B. got away    C. got off    D. got through
6. A great person is always putting others’ interests _________ his own.
A. below     B. above    C. in    D. on
7. News came from the school office ________Wang Lin had been admitted to Beijing University.
A. which     B. what   C. that   D. where
8. —How about your journey to Mount Emei ?
—Everything was wonderful except that our car _________ twice on the way .
A. slowed down    B. broke down    C. got down   D. put down
9. —Would you please help me with the box ?
—_________
A. Yes , please      B. No , please don’t    C. With pleasure    D. My pleasure
10. ________ many times , he finally understood it.
A. Told     B. Telling    C. Having told    D. Having been told
11. — I wonder ________ you’ll water this kind of flower . 
——Every other day.
A. how often     B. how long   C. how soon   D. how much
12 . Owen wouldn’t eat anything ____________ he cooked it himself
A. until     B. since   C. unless   D. while
13 . —I don’t care what people think .
—Well , you _______ 
A. could     B. would   C. should        D. might
14 . In order to find _______ better job , he decided to study _________ second foreign language .
A. the ; a     B. a ; a   C. the ; the        D. a ; the
15 . —Why don’t we choose that road to save time ?
—The bridge to it __________ .
A. has repaired           B. is repaired     
C. is being repaired       D. will be repaired
16 . Not until I came home last night ________ to bed .
A. Mum did go      B. did Mum go      C. went Mum       D. Mum went
17 . The teacher together with the students ________ discussing Reading Skills that ________ newly published in America .
A. are ; were      B. is ; were    C. are ; was        D. is ; was
18 . —You speak very good French !
—Thanks . I __________ French in Sichuan University for four years.
A. studied    B. study   C. was studying      D. had studied
19. My uncle’s house in the downtown area is much smaller than ours , but it is twice _______ expensive .
A. as        B. so     C. too       D. very
20. She’ll never forget her stay there ________ she found her son who had gone missing two years before.
A. that     B. which   C. where       D. when
第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
I was successful at my job . I worked very hard , but it ___21___ me and my family a fabulous (极好的) lifestyle . I’d worked for the same company for twenty years and had worked my way up to department director. ___22___, one afternoon last May, I was called to the office, and it was __23__ explained to me that they were letting me go. I just sat there __24__ they talked on and all I could think was, “I’ve ___25___ .” I’d been so well respected ; ___26___ I was of no value.
For six weeks, I was in a very __27__ place. I wandered around my house like a zombie (僵尸).I could __28__ things needed doing, but would not do anything . My beliefs in looking forward and seeing the positive(积极的) in everything ___29___ me .
Then, in late June, my youngest son’s football team made the city cup final . The year before, he’d been very sad when I __30___ the same final , so he was ___31___ when I told him I’d go . Not only did they win , but the look on his face as he saw me ___32___ him on was unbelievable . From then in , I spent the summer enjoying my sons and their passions (激情) . I attended match after match and performances of my elder son’s band —I ___33___ went to another city to watch him play . These moments were so ___34___ . My life had been so much devoted to __35__ for so long , and I felt __36__ that my sons were happy to welcome me into their world.
___37___ , being unemployed gave me back a sense of purpose — I was someone’s mum! I felt a sense of being ___38____ again. Now I feel more positive about my professional ___39___ and I’m getting on better with my family than I ever have. Losing my job made me realize just how __40__ it is to achieve real balance in life.
21. A. promised  B. afforded  C. showed   D. left
22. A. Therefore  B. Anyhow  C. Otherwise D. However
23. A. quickly    B. gently    C. partly    D. easily
24. A. until      B. after     C. as       D. so
25. A. failed     B. finished  C. tried     D. changed
26. A. suddenly  B.  finally  C. immediately  D. shortly
27. A. secret     B. quiet     C. lonely      D. dark
28. A. see       B. get       C. suggest    D. understand
29. A. defended   B. directed   C. deserted   D. disturbed
30. A. watched    B. missed    C. lost     D. won
31. A. disappointed    B. worried   C.  honoured   D. delighted
32. A. cheering       B. taking     C. leading     D. passing
33. A. just        B. even       C. still         D. almost
34. A. hopeful     B. meaningful   C. difficult     D. strange
35. A. work       B. family        C. matches    D. performances
36. A. successful   B. thoughtful     C. thankful    D. peaceful
37. A. Naturally    B. Doubtfully     C. Disagreeably    D. Unexpectedly
38. A. employed    B. comforted     C. valued        D. encouraged
39. A. education     B. experience    C. relationship    D. future
40. A. important     B. interesting     C. simple       D. surprising
 
第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)
第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出
最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(共20小题;每小题2分,共40分)
A
Hey there,
   So you’re about to spend four years of your life and tens of thousands of dollars of your patent’s money, and all you really know about college is that all of your friends are going. Do you ever stop to wonder why you’re going?
   Relax. You’re making the right decision. First of all, you’ll discover what interests you by taking courses in many subjects. For example, it’s hard to decide if you want to be a painter if you’ve never painted any picture; once you’re in a drawing-room on campus, you’ll know one way or the other. College is also a lot of fun — after you graduate , you’ll be working every weekday for 50 or so years . And remember that college graduates earn about twice the income of those who never attended college.
   Finding the right college can be difficult. Fortunately, Johnson Review is here to help you every step of the way.
*Researching Schools. To us, the most important decision you’ll make is to choose the school that really fits you best — not the one that is the most competitive (有竞争力的) or has the best-equipped rooms.
*Applying to School. On JohnsonReview.com , you’ll find hundreds of actual college applications(申请)and links to many more .
*Raising Your Scores.  American College Test is one of the most difficult parts of the admissions (录取) course . It’s nor the most important, though, and not everyone needs to prepare for the test. But, if you think you can do better, find the right course for better scores.
*Paying for School. Most families need financial aid for the high cost of college. The problem is that financial aid seems difficult to get and many families get caught up in the price of college rather than learning the ways to get financial aid . If you really do your research, you’ll learn that you can afford to attend any college, no matter the cost. For more information, call 600-3681 or visit JohnsonReview.com. Wherever you go, have a nice trip!
Johnson Smith
Founder and CEO
Johnson Review
41. How many reasons for going to college does the author mention in the text ?
A. 2               B. 3            C. 4          D. 5
42. The author thinks you should choose the college that is _______ .
A. well-equipped    B. competitive          C. suitable       D. famous
43. What does the author advise you to do to pay the high cost of college?
A. To ask the family for help
B. To make a study of financial courses.
C. To do research on the price of college
D. To get to know how to ask for financial aid 
44. What’s the author’s purpose of writing this test?
A. To suggest ways to prepare for college learning  
B. To help readers find the right college 
C. To make Johnson Review popular
D. To introduce college life
B
   July 21 st , 2007 was a typical English summer’s day — it rained for 24 hours! As usual, I rushed home from work at midday to check on the house. Nothing was amiss. By the time I lift work at 5 pm, however, the road into our village was flooded . Our house bad never been flooded but , as I opened the front door , a wave of water greeted me . Thank God the kids weren’t with me , because the house was 5 feet deep in water . We lost everything downstairs. And the plaster had to be torn off the walls , ceilings pulled down .
   At first we tried to push on through. We didn’t want to move the children out of home, so we camped upstairs. we put a sheet of plastic across the floor to protect us from the damp. But after three months, we felt very sick, so we moved to a wooden house in a park. The house was small, but at first we were all just delighted to be in a new place. Unfortunately, things took longer than expected and we were there for 10 months. The life there was inconvenient. What surprised me most was how much I missed being part of a community(社区).We had lived in a friendly village with good neighbours , and I’d never thought how much I’d miss that .
   Although-our situation was very bad, it’s difficult to feel too sorry for yourself when you look at what’s happening elsewhere. I watched a news report about floods in Northern India and thought , “We didn’t have a straw hut(茅草房)that was swept away , and our house is still sanding . We’re lucky .”
   We moved back home in August. With December coming, there’s reconstruction work to be done, so it’s difficult to prepare for Christmas . But I can’t wait — I’m going to throw a party for our friends in the village to say thanks for their support . This year , I won’t need any gifts — living away from home for months has made me realize how little we actually need or miss all our possessions . Although we are replacing things , there’s really no rush — we have our home back , and that’s the main thing .
45. What does the underlined word “amiss” in the first paragraph mean ?
   A. Wrong.   B. Missing.   C. Right.    D. Found.
46. It can be inferred from the text that the author                    .
   A. was sick of staying upstairs
   B. cared much about her children
   C. could not stand living a wooden house 
   D. did not deal well with her family affairs during the flood
47.Why does author say that they were lucky in the third paragraph?
A. Because her situation was not serious.
B. Because many other places were flooded.
C. Because she had been to Northern India.
D. Because some others suffered even more.
48.What does the author mainly want to express by telling her story?
   A. She valued human feelings more than before.
   B. She realized she almost didn’t need possessions.
   C. She found Christmas gifts no longer badly needed.
   D. She thought her own home was the most important.
C
Honesty comes in many forms. First there’s self-honesty. Is what people see the real article or do you appear through smoke and mirrors? I find that if I try to be something I’m not , I feel unsure of myself and take out a part from my PBA(personal bank account ).I love how singer Judy Garland put it, “Always be a first-class version(版本) of yourself , instead of a second-class version of somebody else .”
Then there’s honesty in our actions. Are you honest at school, with your parents , and with your boss ? If you’ve ever been dishonest, I think we all have, try being honest, and notice how whole it makes you feel. Remember, you can’t do wrong and feel right. This story by Jeff is a good example of that:
In my second year of study , there were three kids in my math class who didn’t do well . I was really good at it . I would charge them three dollars for each test that I helped them pass . I’d write on a little piece of paper all the right answers , and hand them off .
At first I felt like I was making money , kind of a nice job . I wasn’t thinking about how it could hurt all of us. After a while I realized I shouldn’t do that anymore , because I wasn’t really helping them . They weren’t learning anything, and it would only get harder down the road. Cheating certainly wasn’t helping me .
It takes courage to be honest when people all around you are getting away with cheating on tests, lying to their parents, and stealing at work. But , remember , every act of honesty is a deposit(储蓄)into your PBA and will build strength .
49. The underlined part “appear through smoke and mirrors” in the first paragraph means “          ” .
   A. to be honest
   B. to be unreal
   C. to become clear
   D. to come from an imagined world
50. Which of the following can best explain Judy Garland’s words?
   A. Be your true self rather than follow others.
   B. Don’t copy others or you can’t be the first class .
   C. Make efforts to be the first instead of the second .
   D. Don’t learn from others unless they’re excellent .
51. What does the author expect to show by Jeff’s story ?
   A. honesty can be of great help .
   B. A bad thing can be turned into a good one .
   C. Helping others cheat can do good to nobody .
   D. One should realize the wrong in his bad deeds .
52. In the last paragraph the author mainly wants to express              .
   A. one must be brave to be honest 
   B. it’s difficult to be honest when others are not 
   C. one should be honest when making a deposit
   D. honesty in one’s actions can help him in the future
D
   Cities alarmed by deaths and injuries of pedestrians are taking efforts to make crosswalks safer for people on foot , especially seniors and children who need more time to cross streets .
   A pedestrian is killed in a traffic accident in the USA every 110 minutes;one is injured every nine minutes, according to official date. Crosswalk can be especially dangerous for the elderly. Among people 70 and older, 36% of pedestrian deaths in 2006 occurred in crosswalks, compared with 21% of those younger than 70 , according to the Insurance Institute for Highway Safety.
   The Federal Highway Administration(FHWA)advises that next year states increase by nearly 15% the amount of time traffic lights provide for pedestrians to cross the street after the flashing orange hand appears .
   FHWA spokesman Doug Hecox says reasons for the change include an aging population that needs more time to cross, health-conscious Americans walking more , children encouraged to walk to prevent getting overweight and high gas prices pushing people to walk instead of drive.
   Pedestrian deaths went down by 12% from 5,449 in 1996 to 4,784 in 2006 . But among those in 2006, 471 were killed in crosswalks, down slightly from 488 ten years earlier, the National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) says .
53. Which of the following is true according to the text ?
   A. Among 100 pedestrian deaths there were 21 people younger than 70.
   B. Old people are more likely to meet with accidents in crosswalks.
   C. Traffic accidents killed more old people than young people.
   D. About seven traffic accidents happened per hour.
54. What is FHWA’s suggestion to states?
   A. Fixing more traffic lights.
   B. Providing more crosswalks.
   C. Giving pedestrians more time to cross streets.
   D. Increasing the time before the orange lights appear.
55. What’s the cause of the crosswalk safety problem according to the test?
   A. There’re many cars and buses on the road.
   B. Pedestrians are careless.
   C. Crosswalks are crowded.
   D. Drivers don’t give way.
56. The report from NHTSA suggests that              .
   A. fewer people were injured in crosswalks 
   B. crosswalk safety has been greatly improved
   C. much has been done to reduce traffic accidents 
   D. pedestrian deaths in crosswalk remain a serious problem 
E
All too often , a choice that seems sustainable(可持续的)turns out on closer examination to be problematic. Probably the best example is the rush to produce ethanol(乙醇)for fuel from corn . Corn is a renewable resource —you can harvest it and grow more, almost limitlessly . So replacing gas with corn ethanol seems like a great idea .
One might get a bit more energy out of the ethanol than that used to make it, which could still make ethanol more sustainable than gas generally, but that’s not the end of the problem. Using corn to make ethanol means less corn is left to feed animals and people , which drives up the cost of food . That result leads to turning the fallow land — including, in some cases, rain forest in places such as Brazil — into farmland, which in turn gives off lots of carbon dioxide(CO2)into the air. Finally, over many years, the energy benefit from burning ethanol would make up for the forest loss. But by then, climate change would have progressed so far that it might not help.
You cannot really declare any practice “sustainable” until you have done a complete lift-cycle analysis of its environmental(环境的)costs. Even then, technology and public policy keep developing, and that development can lead to unforeseen and undesired results. The admirable goal of living sustainable requires plenty of thought on an ongoing basis.
57. What might directly cause the loss of the forest according to the text?
   A. The growing demand for energy to make ethanol.
   B. The increasing carbon dioxide in the air.
   C. The greater need for farmland.
   D. The big change in weather.
58. The underline word “it” in the second paragraph refers to “              ” .
   A. the energy benefit               B. the forest loss
   C. climate change                  D. burning ethanol
59. The author thinks that replacing gas with corn ethanol is               .
   A. impractical   B. acceptable    C. admirable    D. useless
60. What does the author mainly discuss in the text?
   A. Technology .                   B. Sustainability.
   C. Ethanol energy .                D. Environmental protection .
第二节  根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并将答案标号填写在本题下面相应题号后的横线上。选项中有两项多余选项。(共5小题;每小题2分,满分10分)
    —Now, tell me about the man who stole your neighbour’s car. What did he look like?
—Well, sir. He was tall…
—      61      
—Oh yes, and he was younger than you — only about thirty, I’d say.
—Well! And what colour was his hair?
—It was brown, and short… it was similar to yours, actually.
—      62      
—No, He was clean-shaven.
—OK. Now have a look at these photos — can you see him?
—      63      
—But that’s Frankie Famham — he’s got a beard, and he’s very short!
—Hm, well…
—      64      
—Yes, the strangest thing was that he appeared to be a gentleman — he was wearing a suit… not like a thief at all.
—Hm, like this photo?
—Yes, that’s him!
—That’s Bill Mahony: he’s in prison! Are you sure you saw the thief?
—      65      
 

A. No, I can’t.
B. Taller than me?
C. How tall was he?
D. Did he have a beard?
E. Well, er, it was very dark…
F. Oh yes, he looked exactly like this one here.
G. Do you remember anything else about the man?
 
61. _______   62. _______   63. _______   64. _______   65. _______   
第II卷(非选择题,共50分)
第三部分  写作(共两节,满分50分)
第一节  短文改错(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:
此行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该加的
词。
此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该
加的词。
此行错一个词,在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。
注意:原行没有错的不要改。
短文改错:
Three men were fishing when the angel appeared in the boat     66.        
with them. The first man got over his shock and politely said to      67.        
The angel, “I’ve suffered by back pain for years. Can you help 68.        
me?” The angel touched his back, and he had recovered. 69.        
The second man pointed to his glass and asked if the angel 70.        
could cure her poor eyesight. The angel touched his eyes, 71.        
but he could see everything clearly. 72.        
The angel then turned to the third man, threw up his hands 73.        
in fear. “Don’t touch me!” he cries. “I’m on disability pay! 74.        
I don’t want to be a normally person!” 75.        
第二节  书面表达(满分35分)
   假设你是李华。你的外国笔友Jane打算于七月来中国,特来信了解中国的社交习俗。请你用英语回一封信,从以下几个方面做具体介绍。
1.见面时的问候方式;
2.对赞美的回答方式;
3.接受礼物时的回应方式;
4.餐晏礼节。
注意:
1.词数100左右,信的开头和结束语已为你写好(不计入总词数)。
2.可根据内容要点适当增加细节,使行文连贯。
Dear Jane,
Glad to hear from you and you’re welcome to China
July.                                    
                                                                                 
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                
                                                                                   
 I hope what’s mentioned above might be helpful and wish you a good journey.
                                         Yours
Sincerely,
Li Hua
2009年普通高校招生统一考试四川卷(英语)参考答案
选择题答案(1-65)
1. C  2. A    3. B    4. A    5. D    6. B    7. C   
8. B    9. C   10. D 11.A    12. C 13. C 14. B
15. C 16. B 17. D 18. A   19. A   20. D
评分意见:1-20小题,每小题1分.
21. B 22. D 23. B 24. C 25. A 26. A 27. D
28. A 29. C 30. B 31. D 32. A 33. B 34. B
35. A 36. C 37. D 38. C 39. D 40. A
评分意见:21-40小题,每小题1.5分.
41. B 42. C 43. D 44. C 45. A 46. B 47. D
48. A 49. B 50. A 51. D 52. D 53. B 54. C
55. C 56. D 57. C 58. A 59. A 60. B
评分意见:41-60小题,每小题2分.
61. B 62. D 63. F 64. G 65. E
评分意见:61-65小题,每小题2分.
短文改错:
Three men were fishing when the angel appeared in the boat     66.   an   
With them. The first man got over his shock and politely said to     67.   √   
The angel, “I’ve suffered by back pain for years. Can you help 68.  from  
Me?” The angel touched his back, and he had recovered. 69.   had  
    The second man pointed to his glass and asked if the angel 70. glasses 
could cure her poor eyesight. The angel touched his eyes, 71.   his  
but he could see everything clearly. 72.   and  
    The angel then turned to the third man, ∧ threw up his hands 73.   who  
In fear. “Don’t touch me!” he cries. “I’m on disability pay! 74.  cried  
I don’t want to be a normally person!” 75. normal  
评分意见:66-75小题,每小题1.5分。
书面表达:
第二节:
一、评分原则
    1.本题总分为35分,按5个档次给分。
    2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定东调整档次,最后给分。
    3.词数少于80和多于120的,从总分中减去2分。
    4.评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性及上下文的连贯性。
    5.拼写与标点符号是评议准确性的一个方面。评分时,应视其对交际的影响程序予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。
    6.如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。
二、内容要点
    1.引入本文话题;
    2.见面时的问候方式;
    3.对赞美的回答方式;
    4.接收礼物时的回应方式;
    5.餐宴礼节。
三、各档次的给分范围和要求
    第五档:(29-35分)
    完全完成了试题规定的任务。
    —覆盖所有内容要点。
—应用了较多的语法结构和词汇。
—语法结构或词汇方面有些许错误,但为尽力使用较复杂或较高级词汇所致;具备较强的语言运用能力。
—有效地使用了语句之间的连接成分,使全文结构紧凑。
完全达到了预期的写作目的。
第四档:(22-28分)
完成了试题规定的任务。
—虽漏掉一两个次重点,但覆盖所有主要内容。
—应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。
—语法结构或词汇方面应用基本准确,些许错误主要是因尝试较复杂语法结构或词汇所致。
—应用简单的语句间的连接成分,使全文结构紧凑。
达到了预期的写作目的。
第三档:(15-21分)
基本完成了试题规定的任务。
—虽漏掉一些内容,但覆盖所有主要内容。
—应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。
—有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。
—应用简单的语句间连接成分,使全文内容连贯。
整体而言,基本达到了预期的写作目的。
第二档:(8-14分)
未恰当完成试题规定的任务。
—漏掉或未描述清楚一些主要内容,写了一些无关内容。
—语法结构单调,词汇知识有限。
—有些些语法结构或词汇方面的错误,影响了对写作内容的理解。
—较少使用语句间的连接成分,内容缺少连贯性。
信息未能清楚地传达给读者。
第一档:(1-7分)
未完成试题规定的任务。
—明显遗漏主要内容,写了一些无关内容,原因可能是未能理解试题要求。
—语法结构单调,词汇项目有限。
—较多语法结构或词汇方面的错误,影响对写作内容的理解。
—缺乏语句间的连接成分,内容不连贯。
信息未能传达给读者。
0分
未能传达能读者任何信息:内容太少,无法评判;写的内容均与所要求内容无关或所写内容无法看清。
四、说明
1.内容要点可用不同方式表达。
2.应紧扣主题,可适当发挥。
五、One Possible Version
Dear Jane,
    Glad to hear from you and you’re welcome to China in July. The following are some Chinese customs.
    Firstly, we greet each other by saying “Hello” or asking such questions as “Where are you going?” or “Are you busy?” to express our care. Secondly, when praised, we reply with “Oh, no!” or “I’m over-praised” to show good manners. Next, when receiving a gift, we usually say “It’s unnecessary” besides “Thanks” to show politeness and then put it away. Finally, at dinner parties, we talk loudly and touch glasses when drinking to someone’s health or success to show that we’re warm.
    Anyhow, different cultures, different customs. If you “Do as the Romans do when in Rome”, you’ll enjoy more of your stay here.
I hope what’s mentioned above might be helpful and wish you a good journey.
Yours sincerely,
Li Hua
 

免责声明:本文系本网编辑转载,转载目的在于传递更多信息,并不代表本网赞同其观点和对其真实性负责。如涉及作品内容、版权和其它问题,请在30日内与本网联系,我们将在第一时间删除内容,联系电话:023-88190008!

想对作者说点什么?

我来说一句

请先登录

相关新闻

四川单招网合作热线

400-0509-023

周一至周日:9:00-21:00

高职单招网新浪博客

立即关注

2013-2019 四川单招网, All Rights Reserved. | 渝ICP备16012042号-2 | 渝公网备 50011202500631号

公司地址:重庆市渝北区嘉州协信中心B栋9层(重庆教育考试院旁)| 广告投放:15023308442(曾老师) |合作加盟:15025359797(刘老师)

×
  • 真实姓名:
  • 手机号码:
  • 意向学校:
  • 意向专业:
  • 邀答数量:
  • 毕业学校
  • QQ号码: